18/1/10

Que ve d'Alguaire

Aire que ve d'Alguaire... Farem l'acudit fàcil: aire per enlairar-se, a les terres de Lleida, més a prop del Pirineu, de l'Aran, que té ben a propet també, encara que, a vegades, no el tinguem massa en compte, un magnífic centre de serveis i millors infraestructures, com és Tolosa, sobretot, "caplòc d'Occitània".

El millor: el Govern d'Entesa ha donat un pas més en l'articulació d'aquesta Catalunya cívica, en xarxa, somiada pels noucentistes. L'aeroport lleidatà és un nexe força destacat en aquest sistema infraestructural que es basteix: ens obrirà una part del món, del mercat que ens vingui a veure, viatgers nosaltres també de visita a París, ai París!, del país d'Oil...

Vull dir que ¿quantes vegades havíem sentit a parlar de l'aeroport d'Alguaire? I, com sempre, un govern de progrés ha posat fil a l'agulla per fer realitat els desitjos d'aquestes terres. Uns parlen i parlen i parlen i sempre parlen, però heus ací el president Montilla al capdavant, davant el primer aeroport promogut i construït pel Govern de la Generalitat.

La Catalunya que sap on va enlaira Catalunya amb fets!, perquè les paraules se les emporta aquest aire que ve d'Alguaire.